Jauheliha-pekonikiusaus

Joskushan se on tehtävä itse, jos ei kaupasta valmiina saa. Varsinkin, kun ei kaupan valmisruoat ole mistään parhaasta päästä. Suolaa on riittävästi, mutta maku on kuin sairaalaruoassa.

Kaksi kertaa on selkä leikattu. Ensimmäisellä kerralla yksityisellä. Silloin kotiin lähtiessä, seuraavana päivänä leikkauksen jälkeen, tarjottiin kahvit konjakilla. Toisella kerralla Salon sairaalassa ei tarjottu kuin laskua :) Mahtava kokemus, kun sairaanhoitakin sanoi, et mee kotiis siitä. Häiritset työtäni ja muita potilaita. Harmi, kun en nimeä enää muista.

Mut, eiköhän nyt palata siihen reseptiin ;) Tarvitset siis

-400 gr sika-nauta jauhelihaa, rasvan määrän voi kuka tahansa valita itse
- paketin amerikanpekonia
-2 keltasipulia
-1 punasipuli
- paketin suikaleperunoita, ellet itse halua suikaloida
- 3 dl kermaa
- mausteita maun mukaan, suolaa siinä onkin jo tarpeeksi. En lisännyt lainkaan.

Ensin paistetaan pekonit, kuumalle pannulle pieneksi paloiteltuna. Paistetaan rapeaksi ja kaadetaan talouspaperin päälle kuivahtamaan.
Sipulit kuoritaan, pilkotaan mahdollisimman pieniksi kuutioiksi, paistetaan voissa hieman ruskeiksi ja kumotaan lautaselle.
Jauheliha paistetaan omassa rasvassa ruskeaksi, jonka jälkeen siihen sekoitetaan paistettu sipuli sekä rapeat pekonit. Haudutetaan hetki yhdessä. Sen verran et maut yhdistyy.

Ja, sitten vain perunat pataan, pussista noin puolet. Kaadat jauhelihan, pekonit ja sipulit perunoiden päälle. Sekoittelet niitä hieman ja kaadat loput perunat siihen päälle. Lopuksi kerma joukkoon, kansi päälle ja uuniin 200 asteeseen. Annat olla siinä lämmössä n. tunnin ja sit lämmön pudotus 175 asteeseen. Siinä lämmössä vajaat 45 minuuttia. Valmis kiusaus on pehmeää kermaista herkkua.

Edullista, maistuvaa ruokaa pienellä vaivalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti