torstai 3. maaliskuuta 2016

T-paita implantti ja säilyke-eunukki......

En tiedä, onko kyseessä kuulo- vai lukihäiriö. Eilen istuttiin sohvalla ja katseltiin telkkaria, kun samalla juteltiin ruoasta. Telkkarista tuli mainos, jossa mainostettiin t-paita rintaliivejä, niin rouva sanoi et mitkä ihmeen t-paitaimplantit. Saattaa johtua siitä, että surffaili samaan aikaan naamakirjassa, kun kuunteli mainosta. Saattaa selittää tän asian, mutta saattaahan se johtua muustakin ;)

Itse taas puhuin, ainakin piti puhua, etanoista. Niitähän saa säilykkeenä. Jostain vain puheeseen eksyi sana eunukki. Säilyke eunukkeja valkosipulivoissa. Mahtais olla varsinainen makuelämys, eikä varmaankaan mahtuis etanapannuun :)

Tänään on torstai ja pitäisi olla mun ruoanvalmistuspäivä. Kävin kylillä kaupassa, niin minulle kauniisti ilmoitettiin et ruoaksi on tänään nakkikeittoa ja vispipuuroa. Hei, nyt on arki ja mun päivä. Ei viikolla pitänyt syödä sun tekemiä ruokia, vaan viikonloppuisin. Ehkä noi mun pöperöt ei ole arkiruokaa ja nyt, kun rouva on pari päivää lomalla, niin laskee et onkin viikonloppu.

Ostin eilen lohifileen, josta piti ruoka tehdä. Jotenkin se muuttui nakkikeitoksi. Pelkäsi varmaan, et teen taas jotain siitä lohesta, jota ei syö naapurin koirakaan. Mun puolestani olis ihan ite saanut sen valmistaa. Kuulemma sen voi sit illalla tehdä, mutta vanhasta kokemuksesta voin sanoa, että jää syömättä. Meillä menee enemmän ruokaa kompostiin kuin vatsaan. Ei se koiran mahakaan kaikkea vedä. Kissa sentään syö, mun lisäkseni, eilen paistettuja muikkuja.

Reseptejäkin pitäis hiljalleen siirtää blogiin, mut jotenkin on veto vex. Kyllä ne joskus sinne tulee, luultavasti vielä tässä kuussa :)

Tänään tehdään suunilleen tämän ohjeen mukaan lohta uunissa: Smetana-uunilohi mutta, minut tuntien täytyy tätäkin ohjetta tuunata. Omanlaiseksi, ainutlaatuiseksi uuniloheksi :)

tiistai 1. maaliskuuta 2016

Jokohan nyt sais tehdä ruokaa....

Viikonloppuna mulle ihan kiltisti ilmoitettiin, että herkkukokkailu saa nyt hetkeksi riittää. MINÄ teenviikonlopun ruoat, että poikakin saa jotain syödäkseen. Jostain mummasta syystä, ei hänelle kelpaa mun kokkaukset. En tiedä, johtuuko siitä että ei ole äidin tekemää, vai siitä että on liian mausteista. Olen kovasti yrittänyt tehdä neutraalia ruokaa, ilman suolaa sekä vahvoja mausteita. Nimenomaan siksi, että sitä vois kaikki syödä.

Siis, viikonloppuna söimme perus kotiruokaa. Hyväähän se oli, kyllä se soppakauha rouvankin kädessä pysyy ja ruoasta tulee maittavaa.

Eilen sitten kysyin, että saisinko jo tehdä ruokaa? Vastaus oli odotettavissa; no, eihän sitä vielä kannata tehdä, kun jääkaapissa on vielä vaikka kuinka paljon syötävää :) Mutta, kun mun sormet syyhyy sen ruoanteon perään, niin hän hieman heltyi, kun lupasin iltapalaksi laittaa ranskiksii ja nakkeja. Niitä kuulemma poikakin söisi. Ja, todellakin, ruoka maistui myös hänelle.

Tänään olen kyllä ollut jo liian monta päivää ilman noita kokkauksia. Laitoin eilen ostamani pihvit pakkaseen, kun ostin lähiruokaa lähikaupasta. Possun maustamattoman sisäfileen. Sitä ei tarvii kuin hieman perata, eli poistaa liika rasva ja kalvot. Leikata viipaleiksi, paistaa voissa pannulla, lisätä mustapippuria rouhittuna, hieman suolaa sekä pari desii kermaa.

Siitähän syntyy silloin pippurinoisetteja. Valmiiksi keitettyjä perunoita on jääkaapissa, ei tarvitse kuin kuoria, pilkkoa ja paistaa kauniin ruskeiksi paistinpannulla voissa. Kuten huomaatte, käytämme paljon voita sekä kermaa ruoanlaitossa. Johtunee siitä, että suut on jo sen verran vanhat, ettei noi keinotekoiset rasvat enää kunnolla suussa maistu.

Rouva tulee kotiin neljän maissa, eli kohtapuoliin pitää ruokaa alkaa virittelemään. Saa sit kotiintulon jälkeen heti ruokapöytään istahtaa. Ajoitus näissä hommissa on tärkeää.

Palaillaan reseptin merkeissä hieman myöhemmin tänään :)

sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Viikonloppu ja sunnuntairauhaa...

Viikonloppu on ollut rauhallista hiljaiseloa. Perjantaina tietenkin saunottiin, kun niin tehdään joka toinen päivä. Oli sen verran flunssainen olo, että en saunassa käynyt. Rouva kyllä viihtyi siellä poitsun kanssa reilun tunnin, itse katselin Emmerdeiliä. Illan kohokohta taas nykyään, vaikka parin vuoden mittaisen tauon siitä pidinkin. Iltaisin ei enää muuta tehdä kuin surffataan netissä ja katsellaan telkkaria.

Perjantaina, kun rouva saapui töistä ja oli säilykepihviä maistanut, kysyi kohteliaasti että saako hän tehdä lauantain ruoan. No, tottakai sai, eikä hassumpaa ruokaa tehnytkään. Broilerikiusausta Koskenlaskijan ruokacheddarilla ryyditettynä. Oli oikein hyvää ruokaa. Täytyy senkin ohje jossain vaiheessa laittaa blogiin. Ensi viikko laitetaankin vain ihan perus kotiruokaa. Saa noi koeilut jäädä vähäksi aikaa :)

Eilen saatiin pitkästä aikaa olla pari tuntia kahdestaan. Poitsu oli isällään, joka ei yleensä viikonloppuisin toteudu. Nautittiin yhdessäolosta, maisteltiin valko- ja punaviiniä. Jouduin sitten sen punaviinin itse tuhoamaan, kun ei rouvalle maistunut. Piti siitä kuivahkosta valkoviinistä enemmän. Tänään aamulla, kun heräsin, huomas kyllä hyvin viinin maistelut. Hieman jomotti, mutta aamiaisen jälkeen jo helpotti.

Aamulla nousin jo 7 aikaan, kun muut vasta 10 jälkeen. Oli hyvää aikaa hieman uudistaa blogin etusivua. Järjestelin reseptit uuteen uskoon, liharuoat ja muut omille sivuille. Sieltä sitten löytyy linkit ruokaohjeisiin. Pysyy sivut siistinä ja helposti luettavina. Eipä tässä muuta.

Hauskaa sunnuntaipäivää kaikille :) Olkaa kiltisti