Viikko meni ja taas on viikonloppu. Alkuviikosta poika kuumeessa ja loppuviikosta rouva kuumeessa. Eilen vielä koiralla korva kipeenä. Elikkä, nyt ollaan sitten kaikki sairastettu tätä flunssaa. Itsellä ei enää muita oireita ole kuin yskä. Ja se kyllä tuntuu olevan melko sitkeessä. Ilmeisesti tupakoinnilla on hieman vaikutusta yskän kestoon. Kyllähän sitä päivällä jaksaa yskiä, mutta kun nuo yöunet jää hieman vajaiksi. Pitänee siirtyä vaatekaappiin, kuten Simo aikoinaan, henkariin nukkumaan. Tuo vaaka-asento kun ei oikein anna rauhaa yskältä.
Ruokaa on tullut jo hieman laiteltua. Jauhelihapihvejä tekaisin yksi päivä. Maustoin niitä tällä kertaa sipulikeittoaineksella. Melkoisen hyviä niistäkin tuli. Eilen tein kermassa haudutettua broilrinfileetä. Maustoin ne kurkumalla, savupaprikalla, mustapippurilla sekä valkosipulijauheella. Kurkuma antaa mukavan värin broileriin ja pienen tulisuuden saa savupaprikasta.
Flunssassa vaan on se ikävä puoli. Vie ruokahalun. Ehkä se kuitenkin tekee hyvää, kun on välillä hieman kevyemmällä ruokavaliolla. Saattaa jopa paino hieman pudota :)
Tämä päivä on vielä tulevaisuutta. En päivän ruoasta oikein tässä vaiheessa osaa sanoa. Perhe tuolla makkarissa vielä potee flunssaa ja ovat unten mailla. Itse heräsin jo hiukan ennen puoli kuutta, kun arkena on herätys yleensä 20 yli viisi.
Kyllä tähän viikkoon iloisempiakin asioita tapahtui. Rouva sai vakituisen työn työstä, jota on tehnyt jo melkein 2 vuotta. Tähän asti noin kuukausi kerrallaan on työsuhdetta jatkettu. Uusi virka astuu voimaan ensikuun ensimmäinen päivä, eli kerran vielä tulee määräaikainen työsopimus. Viikoksi :)
Mukavaa viikonloppua kaikille. Kokkailkaa, jos siihen on mahdollisuus. Se poistaa stressiä, paremmin kuin mikään muu :)
Olemme uusioperhe, 2 aikuista ja 8-vuotias pojannappula. Kasvatamme chilejä, teemme maittavaa ruokaa ja mökkeilemme.
lauantai 12. maaliskuuta 2016
maanantai 7. maaliskuuta 2016
Sika vai lintu....
Pitkästä aikaa taas täällä. Viime viikolla iski joku flunssan tapainen. Kuumetta ei parhaimmillaan ollut kuin 38 astetta, eli ei varmaankaan ollut mikään sika- tai lintuinfulenssa. Ihan tavallinen vaan. Eli melko pienellä siitä selvisin. Vielä on nuhaa ja yskää, mutta voiton puolella olen jo. Kuumetta ei enää ole.
Kokkailut pitää vielä hetkeksi unohtaa, kun ei maista mitään. Turkinpippuri kyllä polttaa suussa, mutta ei silti maistu edes salmiakille. Suolan kyllä maistaa, mutta ei muita makuja. Ja tuossa ruoanvalmistuksessa pitäis kyllä jonkunlainen makuaisti olla, jotta sitä ruokaa pystyis joku muukin syömään kuin minä.
Onneksi perhe on vielä tältä taudilta säästynyt, mitä nyt poitsu on hieman räkätautia sairastellut. Koulusta kun noita pöpöjä tarttuu hiukan helpommin.
Tänään on kuitenkin kaupassa käytävä. Ostin viime viikolla purkin smetanaa muikunmätiä varten. Se käytettiin uunilohen päälle. Oli varmaan ihan hyvää lohta, mutta ei se maistunut muuta kuin suolalle.
Pitää se resepti laittaa tänne, kunhan rouva kertoo, mitä siihen laittoi. Tiedonkulku on hieman hidasta meillä, kun ei suostu kysymättä mitään kertomaan. On aika tarkka noista omista resepteistään :)
Viikonloppuna syötiin sitä lohta ja leivinuunissa paistettua karjalanpaistia. Kyllä oli liha mureaa, kun viitisen tuntia uunissa oli. Mutta se maku? Kai se hyvä oli? Ainakin tuli maha täyteen :)
Kokkailut pitää vielä hetkeksi unohtaa, kun ei maista mitään. Turkinpippuri kyllä polttaa suussa, mutta ei silti maistu edes salmiakille. Suolan kyllä maistaa, mutta ei muita makuja. Ja tuossa ruoanvalmistuksessa pitäis kyllä jonkunlainen makuaisti olla, jotta sitä ruokaa pystyis joku muukin syömään kuin minä.
Onneksi perhe on vielä tältä taudilta säästynyt, mitä nyt poitsu on hieman räkätautia sairastellut. Koulusta kun noita pöpöjä tarttuu hiukan helpommin.
Tänään on kuitenkin kaupassa käytävä. Ostin viime viikolla purkin smetanaa muikunmätiä varten. Se käytettiin uunilohen päälle. Oli varmaan ihan hyvää lohta, mutta ei se maistunut muuta kuin suolalle.
Pitää se resepti laittaa tänne, kunhan rouva kertoo, mitä siihen laittoi. Tiedonkulku on hieman hidasta meillä, kun ei suostu kysymättä mitään kertomaan. On aika tarkka noista omista resepteistään :)
Viikonloppuna syötiin sitä lohta ja leivinuunissa paistettua karjalanpaistia. Kyllä oli liha mureaa, kun viitisen tuntia uunissa oli. Mutta se maku? Kai se hyvä oli? Ainakin tuli maha täyteen :)
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)