Tein sitten eilen, kun alkoi tekemään mieli jotain suolaista. Paistettua kanttikalaa, fileenä. Ajattelin, ettei olis ihan normia, kuorruttaa sen seoksella jossa on salmiakkia. Muuten hyvä, mutta salmiakkia olis saanut olla enemmän. Nyt ei, ainakaan mun suussa, maistunut lainkaan salmiakki.
Siis. Otetaan pakkasesta seitifileitä. Sulatetaan mikrossa sopivan sulaksi, ainakin niin ettei ala kypsymään (lue, melko tönkköiseksi). Kananmunat(2 kappaletta) rikotaan rakenne, korppujauhoja(sen verran, kun luulet,että tarvitset), joukkoon salmiakkijauhoa (tai murskaat sopivista salmiakkikarkeista) sekä suolaa. Sekoittele kuiva-aineet huolellisesti sekaisin. Pyörittele kalafileet ensin munassa ja sit siinä korppujauhoseoksessa. Kunnolla öljyä ja voita paistinpannulle ja paistelet sen sopivan kypsäksi. Mutta, älä polta kuorrutetta. Miedolla lämmöllä hitaasti :)
Pakko jatkaa näit kokeiluja, ehkä sit joskus natsaa. Siis, et löytää sellaisen sopivan kuorrutteen kalalle. Jota siis syö muutkin kuin minä ja koira :D
Pakkasta riittää vieläkin. Kotipihalla ei ollut kuin -20 tänä aamuna, mut ku kävin kaupoilla, niin oli siel vielä -24 astetta. Perhe lähti mökille laittamaan hieman lämpöä. Poitsukin kävi viimein ulkona, pilkillä laiturin päässä. Melkoisen hurjaa touhua näillä pakkasilla.
Kevättä tässä odottelen. Aamulla laitoin chilinsiemeniä itämään märän talouspaperin väliin. Jos vaikka sais niitä kohta purkkiin laitella. Parisen viikkoa varmaan menee, et alkaa häntiä näkymään. Pitää vaan muistaa pitää paperit kosteena.
Eipä muuta tällä hetkellä. Kevättä odotellessa :)
Olemme uusioperhe, 2 aikuista ja 8-vuotias pojannappula. Kasvatamme chilejä, teemme maittavaa ruokaa ja mökkeilemme.
lauantai 9. tammikuuta 2016
keskiviikko 6. tammikuuta 2016
No niin. Hyvää vuotta 2016 kaikille. Jääkiekossa tuli kultaa, eli hyvin alkoi tämä vuosi.
Chilin siemenet odottelee vielä idätystä, ehkä ensi viikolla saa jo itämään. Siitä se sitten taas alkaa, kesän odotus.
Tekaisin tuossa kokeeksi nyhtöpossun leivinuunissa. Ilman mitään erillisiä maustamisia. Vain 1,5 kiloinen possun suolalapa. Laitoin kannelliseen pyrexpataan ja 13 tuntia leivinuunissa hiukan yli 100 asteessa. Illalla uuniin ja aamupäivällä pois. Olis se varmaan aikaisemminkin ollut lusikalla syötävissä, mutta kun en muistanut, että oli uunissa. Pitäis varmaan laittaa jonkunlainen muistutus uunin kylkeen seuraavalla kerralla. Mutta, eihän se mitään haitannut, vaikka olikin uunissa noin kauan. Hyvää se silti oli.
Jouluna tehtiin kaikki laatikot itse. Minä niitä osannut tehdä, mutta rouvalla on onneksi taito hyppysissä. Helpommalla kyllä olis päässyt, jos olis tyytynyt niihin Saarioisten laatikoihin. Mutta kyllä noi kotona tehdyt on huomattavasti parempia.
Itse tein chilisinapit. Lahjaksi ja omaan käyttöön. Ohjeitahan on netissä pilvin pimein, joten sieltä sen kaivoin. Ensimmäinen satsi oli vaan hiukan tömäkkää, kun ei suostunut tulemaan purkista ulos. Toinen sit onnistu niin hyvin, että uskalsi lahjaksikin antaa.
Nämä ei varmaan mitään reseptiä tarvitse, kun on tehty ihan perusohjeiden mukaan. Chilisinappiin lisäsin vain oman salaisen ainesosan. Eli omista chileistä tehtyä jauhetta. En enää edes muista, mitä chilejä siellä on. Ainakin Habaneroa, LemonDroppii ja JigSawia. Muutamia muitakin lajeja.
Näillä nyt jatketaan, kunhan taas on jotain kerrottavaa :)
Chilin siemenet odottelee vielä idätystä, ehkä ensi viikolla saa jo itämään. Siitä se sitten taas alkaa, kesän odotus.
Tekaisin tuossa kokeeksi nyhtöpossun leivinuunissa. Ilman mitään erillisiä maustamisia. Vain 1,5 kiloinen possun suolalapa. Laitoin kannelliseen pyrexpataan ja 13 tuntia leivinuunissa hiukan yli 100 asteessa. Illalla uuniin ja aamupäivällä pois. Olis se varmaan aikaisemminkin ollut lusikalla syötävissä, mutta kun en muistanut, että oli uunissa. Pitäis varmaan laittaa jonkunlainen muistutus uunin kylkeen seuraavalla kerralla. Mutta, eihän se mitään haitannut, vaikka olikin uunissa noin kauan. Hyvää se silti oli.
Jouluna tehtiin kaikki laatikot itse. Minä niitä osannut tehdä, mutta rouvalla on onneksi taito hyppysissä. Helpommalla kyllä olis päässyt, jos olis tyytynyt niihin Saarioisten laatikoihin. Mutta kyllä noi kotona tehdyt on huomattavasti parempia.
Itse tein chilisinapit. Lahjaksi ja omaan käyttöön. Ohjeitahan on netissä pilvin pimein, joten sieltä sen kaivoin. Ensimmäinen satsi oli vaan hiukan tömäkkää, kun ei suostunut tulemaan purkista ulos. Toinen sit onnistu niin hyvin, että uskalsi lahjaksikin antaa.
Nämä ei varmaan mitään reseptiä tarvitse, kun on tehty ihan perusohjeiden mukaan. Chilisinappiin lisäsin vain oman salaisen ainesosan. Eli omista chileistä tehtyä jauhetta. En enää edes muista, mitä chilejä siellä on. Ainakin Habaneroa, LemonDroppii ja JigSawia. Muutamia muitakin lajeja.
Näillä nyt jatketaan, kunhan taas on jotain kerrottavaa :)
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)