Kermainen nakkikeitto

Nyt on kyllä ihan pakko hieman kehua itseäni. En etukäteen katsonut mitään ohjeita, vaan tein ihan näppituntumalla tämän keiton.

Ensin vettä 7 dl vettä kattilaan ja kiehumaan. Paistetaan pekonia 200 gr paistinpannulla ilman rasvaa. Kun ovat melko rapeita kaadetaan keittoveden joukkoon. Lisätään peruna- keittojuurespussi. Jätetään kiehumaan siihen asti, että saadaan paistetut nakit lisättyä.

Elikkä, pilkotaan nakit. Paistetaan pekonin rasvassa, joka on jäänyt pannuun, kauniin ruskeiksi. Kun ovat mieleisiäsi, niin kaadetaan ne keittokattilaan. Lisätään mausteeksi savustettua paprikaa sekä kurkumaa.

Annetaan keitoksen kiehua niin kauan, että seos on enemmän muhennosta kuin soppaa. Lisätään 2 dl luomukermaa, sekoitetaan ja jätetään pienelle tulelle muhimaan. Kokonais keittoaika on alle tunti.

Eikö olekin maukkaan näköistä?
Varsinkin lautasella :)

Ruisleipää juustolla kyytipojaksi ja keitto mahaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti