Marokkolainen kana Halloumi-couscous salaatilla

On ruoalla ainakin hieno nimi. Paistettua broileria sekä Halloumijuustoa. Lisänä sitä couscous-salaattia.

Näiden lisäksi broilerinfileetä. Kun oli tämän ruoan ensimmäinen kokeilu, niin käytin fileepaketin kuudesta fileestä vain kolme. Loput sit pakkaseen odottamaan seuraavaa kertaa.

















Homma lähtee tästä käyntiin. Couscous-ryynit sopivaan astiaan. Kuuma vettä päälle niin että ryynit peittyy kokonaan. Jätetään hautumaan, kunnes kaikki vesi on imeytynyt.

















Paahdetaan sillä välin paprikat. Itse paahdoin ne lieden grillivastuksen alla. Paprikoista tulee mukavan pehmeitä ja kuori lähtee hyvin irti. Sit vaan siemenet pois ja leikataan paprika pieneksi.





Sit leikataan Halloumi-juusto noin sentin paksuiksi viipaleiksi.




















Ja paistetaan paistinpannulla oliiviöljyssä kauniin ruskeiksi. Monet ovat sanoneet, että sulavat paistinpannulla. Vaan eipä sulaneet, kun laitoin ne kuumaan öljyyn, vaan paistuivat hyvin.


















Seuraavaksi paistetaan broilerit tilkassa öljyä. Samalla kertaa myös pieneksi pilkottu sipuli. Ruskistetaan fileet molemmin puolin. Mausteena käytin mustapippuria sekä korianteria. Kuminaa olis pitänyt käyttää, mutta ei ole meidän suosikkimauste.

















Kun ovat saaneet väriä pintaan, lisätään kirsikkatomaatit, kikherneet ja harissa ( sitä ei meidän S-kaupasta löytynyt, niin käytin T-Mun makeaa ja mietoa chilikastiketta ). Jätetään kiehumaan, niin että suurin nestemäärä haihtuu ja broilerit kypsyy. Imevät itseensä liemestä mausteet.




Sillä välin, kun ruoka porisee liedellä, voit tehdä salaatin valmiiksi. Couscousin sekaan lisäsin pilkotun halloumijuuston, vihersalaattia sekä paahdettua paprikaa. Maustoin sitruunan kuorella, chilisuolalla ja korianterilla. Sen jälkeen jää vielä aikaa kattaa pöytä.

















Ja sit vaan syömään. Ruokajuomana joko siideri tai olut, ihan maun mukaan. Meillä rouvani juo mielummin tuota siideriä ja minä, kun oon mies, niin olutta. Ruoka oli maittavaa ja täyttävää. Mulla oli hieman ennakkoluuloja tota couscousia kohtaan, mutta hyvin maustamalla sekin oli ihan syötävää.

Kokeilkaa ihmeessä, ette varmaan pety :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti