Nakkilaatikko

Tänään, kun katsoin jääkaappiin, päivän ruoka mielessäni. Oli nakkeja ja pekonia. Olishan niistä voinut vaikka nakkikastikkeen tehdä, mutta halusin kuitenkin jotain erikoisempaa.

Päädyin nakki-pekoni-vihannes-perunalaatikkoon. Samoin tehtynä kuin makaronilaatikko.

Elikkä:

-1 paketti (pakasteesta) peruna-keittovihannes sekoitus, 750 gr
-1 paketti amerikanpekonia
-1 paketti nakkeja (10 nakkia)
-4 siivua Cheddar sulatejuustoa
-3 kananmunaa
-7dl maitoa
- hieman suolaa, paahdettua sipulia, valkosipulia ja mustapippuria

Pekoni pilkotaan pieneksi, paistetaan rapeaksi ja valutetaan talouspaperin päällä liiat rasvat pois. Pilkotaan nakit ja paistetaan kauniin ruskeaksi pekonin rasvassa.
Laitetaan noin puolet peruna-vihannessekoituksesta pataan, lisätään pekoni, nakit, juusto ja loput sekoituksesta päällimmäiseksi.
Sekoitetaan 3 munaa ja mausteet maidon joukkoon. Kaadetaan seos pataan. Kansi padan päälle ja uuniin.
Itse paistoin sen leivinuunissa 1,5 tuntia. Lämpöä oli reilu 200 astetta. Luulisin et sähköuunissa sopiva lämpö olisi 220 astetta.
Noin 45 minuutin kuluttua voi lämmöt laskea 175 asteeseen. Kyllä sen sitten huomaa, kun munamaito on jähmettynyt.
Jos haluaa pintaan hieman väriä, niin puolisen tuntia ennen valmistumista kannattaa kansi poistaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti