Enhän ole Sveitsinleikettä koskaan tehnyt, vain kuppiloissa sitä syönyt. Parhaimman leikkeen, ainakin mun mielestä, saa Grilli Torosta. On Tapiolassa, siellä Espoossa.
Minä sain siitä tällaisen, joka on kaukana siitä parhaasta.
Aineksina
- 3 noin 3 sentin paksuista porsaan ulkofilettä
- ilmakuivattua kinkkua
- gluteenitonta korppujauhoa
- kananmunaa
- mustaleimajuustoa, itse käytin sitä raasteena
- mausteita ja suolaa
Mausteet ja suola kannattaa lisätä korppujauhon sekaan.
Tästä se kaikki alkoi. Sinihomejuustoa en käyttänyt, ehkä sitten seuraavalla kerralla.
Halkaisin fileet kuten perhosleikkeessä.
Nuijin ne ohuemmiksi. Mutta, ihme kyllä, meillä ei ole lihanuijaa lainkaan. Käytin siis kaulinta. Hyvin ne silläkin liiskaantu. Laita fileiden väliin ilmakuivattua kinkkua sekä mustaleimaraastetta. Taita keskeltä kaksinkerroin, että täytteet jää väliin. Kasta leikkeet ensin kananmunaan ja sen jälkeen pyörittelet ne korppujauhoissa, jotka tosiaan ovat nyt niitä gluteenittomia.
Nyt leikkeet näyttävät suunilleen tältä. Sit vaan paistat ne paistinpannulla miedolla lämmöllä ruskeiksi ja kypsiksi. Ohuenpana niistä varmaan olisikin tullut kypsiä paistinpannullakin mutta, kun nämä ovat hieman miehekkäitä, niin kannattaa laittaa uuniin kypsymään. Puoli tuntia 150 asteessa, niin ovat valmiita.
Kolme kaunista Sveitsinleikettä, kannattaa syödä heti. Lämmitettynä ovat melkoisen kovaa purtavaa.
Tällä lailla, kevyesti, nauttien. Itse tein vielä rouvalle höysteeksi wokkivihanneksia, grutonkeja sekä paistettuja perunoita. Ei kyllä jaksanut kuin puolikkaan leikkeen syödä, mutta otti toisen evääksi.
Kannattaa kokeilla, vaikka ei kokki olisikaan :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti