maanantai 7. maaliskuuta 2016

Sika vai lintu....

Pitkästä aikaa taas täällä. Viime viikolla iski joku flunssan tapainen. Kuumetta ei parhaimmillaan ollut kuin 38 astetta, eli ei varmaankaan ollut mikään sika- tai lintuinfulenssa. Ihan tavallinen vaan. Eli melko pienellä siitä selvisin. Vielä on nuhaa ja yskää, mutta voiton puolella olen jo. Kuumetta ei enää ole.

Kokkailut pitää vielä hetkeksi unohtaa, kun ei maista mitään. Turkinpippuri kyllä polttaa suussa, mutta ei silti maistu edes salmiakille. Suolan kyllä maistaa, mutta ei muita makuja. Ja tuossa ruoanvalmistuksessa pitäis kyllä jonkunlainen makuaisti olla, jotta sitä ruokaa pystyis joku muukin syömään kuin minä.

Onneksi perhe on vielä tältä taudilta säästynyt, mitä nyt poitsu on hieman räkätautia sairastellut. Koulusta kun noita pöpöjä tarttuu hiukan helpommin.

Tänään on kuitenkin kaupassa käytävä. Ostin viime viikolla purkin smetanaa muikunmätiä varten. Se käytettiin uunilohen päälle. Oli varmaan ihan hyvää lohta, mutta ei se maistunut muuta kuin suolalle.

Pitää se resepti laittaa tänne, kunhan rouva kertoo, mitä siihen laittoi. Tiedonkulku on hieman hidasta meillä, kun ei suostu kysymättä mitään kertomaan. On aika tarkka noista omista resepteistään :)

Viikonloppuna syötiin sitä lohta ja leivinuunissa paistettua karjalanpaistia. Kyllä oli liha mureaa, kun viitisen tuntia uunissa oli. Mutta se maku? Kai se hyvä oli? Ainakin tuli maha täyteen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti