keskiviikko 6. tammikuuta 2016

No niin. Hyvää vuotta 2016 kaikille. Jääkiekossa tuli kultaa, eli hyvin alkoi tämä vuosi.

Chilin siemenet odottelee vielä idätystä, ehkä ensi viikolla saa jo itämään. Siitä se sitten taas alkaa, kesän odotus.

Tekaisin tuossa kokeeksi nyhtöpossun leivinuunissa. Ilman mitään erillisiä maustamisia. Vain 1,5 kiloinen possun suolalapa. Laitoin kannelliseen pyrexpataan ja 13 tuntia leivinuunissa hiukan yli 100 asteessa. Illalla uuniin ja aamupäivällä pois. Olis se varmaan aikaisemminkin ollut lusikalla syötävissä, mutta kun en muistanut, että oli uunissa. Pitäis varmaan laittaa jonkunlainen muistutus uunin kylkeen seuraavalla kerralla. Mutta, eihän se mitään haitannut, vaikka olikin uunissa noin kauan. Hyvää se silti oli.

Jouluna tehtiin kaikki laatikot itse. Minä niitä osannut tehdä, mutta rouvalla on onneksi taito hyppysissä. Helpommalla kyllä olis päässyt, jos olis tyytynyt niihin Saarioisten laatikoihin. Mutta kyllä noi kotona tehdyt on huomattavasti parempia.

Itse tein chilisinapit. Lahjaksi ja omaan käyttöön. Ohjeitahan on netissä pilvin pimein, joten sieltä sen kaivoin. Ensimmäinen satsi oli vaan hiukan tömäkkää, kun ei suostunut tulemaan purkista ulos. Toinen sit onnistu niin hyvin, että uskalsi lahjaksikin antaa.

Nämä ei varmaan mitään reseptiä tarvitse, kun on tehty ihan perusohjeiden mukaan. Chilisinappiin lisäsin vain oman salaisen ainesosan. Eli omista chileistä tehtyä jauhetta. En enää edes muista, mitä chilejä siellä on. Ainakin Habaneroa, LemonDroppii ja JigSawia. Muutamia muitakin lajeja.

Näillä nyt jatketaan, kunhan taas on jotain kerrottavaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti