Tein sitten eilen, kun alkoi tekemään mieli jotain suolaista. Paistettua kanttikalaa, fileenä. Ajattelin, ettei olis ihan normia, kuorruttaa sen seoksella jossa on salmiakkia. Muuten hyvä, mutta salmiakkia olis saanut olla enemmän. Nyt ei, ainakaan mun suussa, maistunut lainkaan salmiakki.
Siis. Otetaan pakkasesta seitifileitä. Sulatetaan mikrossa sopivan sulaksi, ainakin niin ettei ala kypsymään (lue, melko tönkköiseksi). Kananmunat(2 kappaletta) rikotaan rakenne, korppujauhoja(sen verran, kun luulet,että tarvitset), joukkoon salmiakkijauhoa (tai murskaat sopivista salmiakkikarkeista) sekä suolaa. Sekoittele kuiva-aineet huolellisesti sekaisin. Pyörittele kalafileet ensin munassa ja sit siinä korppujauhoseoksessa. Kunnolla öljyä ja voita paistinpannulle ja paistelet sen sopivan kypsäksi. Mutta, älä polta kuorrutetta. Miedolla lämmöllä hitaasti :)
Pakko jatkaa näit kokeiluja, ehkä sit joskus natsaa. Siis, et löytää sellaisen sopivan kuorrutteen kalalle. Jota siis syö muutkin kuin minä ja koira :D
Pakkasta riittää vieläkin. Kotipihalla ei ollut kuin -20 tänä aamuna, mut ku kävin kaupoilla, niin oli siel vielä -24 astetta. Perhe lähti mökille laittamaan hieman lämpöä. Poitsukin kävi viimein ulkona, pilkillä laiturin päässä. Melkoisen hurjaa touhua näillä pakkasilla.
Kevättä tässä odottelen. Aamulla laitoin chilinsiemeniä itämään märän talouspaperin väliin. Jos vaikka sais niitä kohta purkkiin laitella. Parisen viikkoa varmaan menee, et alkaa häntiä näkymään. Pitää vaan muistaa pitää paperit kosteena.
Eipä muuta tällä hetkellä. Kevättä odotellessa :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti