Nyt on noita erikoisruokia tullut tehty ihan tarpeeksi. Pitäis varmaan välillä tehdä ihan kotiruokaakin. Sellainen oli kyllä viime yönä leivinuunissa. Suolalapa hautui 7 tuntia uunissa, on helppo nyt syödä, vaikka lusikalla. Perunamuhennos on kyllä tänäänkin tehtävä, vain vähän ajattelin sitä tuunata. Löysin sinistä elintarvikeväriä hyllystämme, eli voihan siihen muutaman raidan tehdä, niin ei ole liian arkista.
Huomenna hieman tuo kotiruoka unohtuu. Ostin tarveaineet Marokkolaiseen broilerifileeseen. Sitäkin on ihan pakko kokeilla, olenhan minä :) Jos vaan jostain iskee silmään joku sellainen resepti, jota en varmasti ennen ole kokeillut, niin ihan varmasti se pitää testata :)
Oletteko muuten kokeilleet laittaa kokonaisen hyvin pestyn sitruunan pakastimeen ja siitä sitten tarvittaessa raastaa kuorta sekä itse hedelmää? Meillä on nykyään sitruuna pakkasessa ja on jopa jo käytetty. Hyvin toimii. Seuraavaksi laitan habaneron sinne ja raastan siitä tarvittaessa hieman tulisuutta ruokaamme.
Vaikka onhan tuota viime vuotista kuivattua chili murskaakin ihan reilusti jäljellä, mutta tuore haba vaan maistuu paremmalle. Siinä on sellainen pikantti maku :)
Tämän vuoden istutukset ei ole kovin hyvin lähteneet liikkeelle. Tiedä sit johtuuko lämmön vai valon puutteesta. Pitänee tänä vuonna ostaa chilit valmiina taimina ja viedä ne suoraan kasvihuoneeseen. Aika näyttää kuinka niiden kanssa sit käy.
Tällainen porsaan lavasta tuli yön haudutuksen jälkeen. On tosiaan lusikalla syötävissä, tosi murea. Vähän niinkuin nyhtöpossua :)
Lientäkin tuli riittävästi. Punasipulia, keltasipulia sekä valkosipulia maun mukaan lavan vieressä muhien. Hieman vettä vuoan pohjalle, niin sekoittuu mukavasti rasvan joukkoon. Maukas kastike siitä kuitenkin tulee. Jäähdytyksen jälkeen pinnalta kannattaa liika rasvakakku poistaa sekä varovasti kaataa paistinpannulle, ettei pohjalla oleva sakka tule mukaan. Hetken keittelet kasaan ja sit vaan kermaa kyytipojaksi. Se on sit siinä :) Valmiiksi maustettuna.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti