maanantai 22. helmikuuta 2016

Viikonlopun hemmottelua

Rouvalla on melkoisen raskas työ sekä viikolla, että kotona vielä viikonloppuisinkin. Viikolla hän keittää aamukahvit sekä aamupuuronkin melkein joka päivä.

Mielestäni viikonloppuisin, kun kuitenkin herään aikaisemmin, voin häntä hieman hemmotella.

Perjantaina paistoin maukkaan sisäfileestä tehdyn pekonipihvin vuohenjuustoperunoilla. Tykkäs siitä kovasti.

Lauantaiaamuna tein muffinsipannussa kinkku-juusto-kananmuna "muffinsin"


Alimmaiseksi paahtoleipää, seuraavaksi kinkkua ja juustoa, kananmuna päälle ja 10 minuutiksi uuniin 175 asteeseen. Keltuainen jää silloin vielä raa´aksi. Vaikka vuoan voitelin öljyllä, niin leipä oli vaikea vuoasta irroittaa. Pitäis varmaan käyttää silikonivuokaa seuraavalla kerralla. Keitin vielä, kun on toi kapselikeitin, juomaksi Cafe Au Laitin.

Tarkoitus oli tarjota aamupala vuoteeseen, mutta ehtivät nousta ylös, ennenkuin kaikki oli valmista. Mutta sama uusiksi sitten sunnuntaiaamuna. Silloin ajoitus meni nappiin, eli rouva sai syödä aamupalan vielä vuoteessa. Leipä vaan oli hieman erilainen.


Tämän tein niin, että paistoin ensin pieneksi leikatun pekonin pannulla rapeaksi sekä kinkkusiivun. Laitoin ne talouspaperin päälle valumaan. Sen jälkeen paahdoin leivän pannulla sekä paistoin kananmunan. Leipä alimmaksi, päälle kinkkusiivu, juustoa, pekonia ja päälimmäiseksi kananmuna. Tällä kertaa juomana tuoremehu ja tuiki tavallinen kahvi. Aamupala tarjottimelle ja rouvalle aamuyllätys vuoteeseen. Muistakaa laittaa jonkunlainen paperi annoksen mukaan, muuten on lakanat rasvassa.
Kun vaimoaan hemmottelee näin viikonlopun, niin jää ne napinat melko pieneksi. Ensi viikonloppuna taas. Pysyy mieli hyvänä molemmilla :)

Tässä vielä linkki perjantain pihvireseptiin. Kannattaa kokeilla   Tie kullan sydämeen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti